Мотивація персоналу як фактор підвищення ефективності системи управління ІТ-підприємством : кваліфікаційна (бакалаврська) робота - Великанич, Мирон Михайлович (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Кваліфікаційна робота на тему «Мотивація персоналу як фактор підвищення ефективності системи управління ІТ-підприємством» на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 073 Менеджмент, галуззю знань 07 “Управління та адміністрування”, містить 7 рисунків, 7 таблиць, 30 літературних джерел за переліком посилань. Робота виконана на 51 сторінках загального тексту і 42 сторінках основного тексту. Метою роботи є розробка теоретико-методологічних основ і практичних рекомендацій щодо формування системи мотивації персоналу як фактора підвищення ефективності управління ІТ-підприємством на прикладі ТОВ «М.Е.ДОК». Систематизовано теоретичні основи мотивації, проаналізовано методи мотивації персоналу ТОВ «М.Е.ДОК», оцінено їхній вплив на ефективність управління за допомогою кореляційного та регресійного аналізу. Розроблено рекомендації, що включають персоналізовані мотиваційні програми, гейміфікацію, професійне навчання та психологічну підтримку, з урахуванням умов воєнного стану. Результати роботи можуть бути використані ІТ-підприємствами для оптимізації управління персоналом, зниження плинності кадрів, підвищення продуктивності та конкурентоспроможності. Рекомендації також можуть застосовуватися в освітніх програмах з ІТ-менеджменту та HR. Можливими напрямками подальших досліджень є аналіз впливу цифрових технологій, таких як штучний інтелект, на мотиваційні стратегії, а також адаптація запропонованої моделі до інших сегментів ІТ-ринку. Qualification work on the topic “Motivation of Personnel as a Factor in Enhancing the Efficiency of IT Enterprise Management Systems” for obtaining the first (bachelor’s) level of higher education in the specialty 073 Management, within the field of knowledge 07 “Management and Administration,” contains 7 figures, 7 tables, and 30 literary sources in the reference list. The work comprises 54 pages of total text and 42 pages of main text. The purpose of the work is to develop theoretical and methodological foundations and practical recommendations for forming a personnel motivation system as a factor in enhancing the efficiency of IT enterprise management, using the example of M.E.Doc LLC. The theoretical foundations of motivation were systematized, the personnel motivation methods of M.E.Doc LLC were analyzed, and their impact on management efficiency was assessed using correlation and regression analysis. Recommendations were developed, including personalized motivation programs, gamification, professional training, and psychological support, taking into account the conditions of martial law. The results of the work can be used by IT enterprises to optimize personnel management, reduce staff turnover, increase productivity, and enhance competitiveness. The recommendations can also be applied in educational programs in IT management and HR. Possible directions for further research include analyzing the impact of digital technologies, such as artificial intelligence, on motivation strategies, as well as adapting the proposed model to other segments of the IT market.
Великанич М. М. Мотивація персоналу як фактор підвищення ефективності системи управління ІТ-підприємством : кваліфікаційна (бакалаврська) робота / М. М. Великанич. – Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 51 с.
Keywords: МЕНЕДЖМЕНТ; МОТИВАЦІЯ ПЕРСОНАЛУ; ІТ-ПІДПРИЄМСТВО ЕЛЕКТРОННИЙ ДОКУМЕНТООБІГ; ПРОДУКТИВНІСТЬ; MANAGEMENT; PERSONNEL MOTIVATION; IT ENTERPRISE; ELECTRONIC DOCUMENT MANAGEMENT; PRODUCTIVITY