Передача особи до міжнародного кримінального суду в системі міжнародного співробітництва у протидії міжнародним злочинам - Смирнов, Максим; Smyrnov, Maksym (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
У тезах розглянуто етапи передачі особи до Міжнародного кримінального суду та сформульовані недоліки, що створюють ризики для швидкого та належного виконання передачі особи до Міжнародного кримінального суду та можуть порушувати права осіб, до яких застосовується зазначена процедура. Акцентована увага на тому, що статті Кримінального процесуального кодексу України, які забезпечують правову основу для виконання прохань Міжнародного кримінального суду про передачу особи потребують вдосконалення. The theses consider the stages of the transfer of a person to the International Criminal Court and formulate shortcomings that create risks for the rapid and proper implementation of the transfer of a person to the International Criminal Court and may violate the rights of persons to whom the specified procedure is applied. The emphasis is on the fact that the articles of the Criminal Procedure Code of Ukraine, which provide the legal basis for the execution of requests from the International Criminal Court for the transfer of a person, need to be improved.
Transfer of a person to the international criminal court in the system of international cooperation in combating international crimes
Смирнов М. Передача особи до міжнародного кримінального суду в системі міжнародного співробітництва у протидії міжнародним злочинам / М. Смирнов // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.] ; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф. ; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова ; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 272-275. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31213
Keywords: найтяжчі міжнародні злочини; злочин геноциду; злочини проти людяності; воєнні злочини; злочин агресії; Римський статут; Міжнародний кримінальний суд; передача особи; the most serious international crimes; the crime of genocide; crimes against humanity; war crimes; the crime of aggression; the Rome Statute; the International Criminal Court; the transfer of a person