Передумови та підготовка до інтеграції AI в судову залізнично-транспортну експертизу - Батіг, Андрій; Batig, Andriy (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Інтеграція штучного інтелекту в судову залізнично-транспортну експертизу потребує методичної стандартизації і цифрової адаптації алгоритмів досліджень, що дозволяє автоматизувати процес дослідження, підвищити точність та пришвидшити формування експертних висновків. Integration of artificial intelligence into forensic railway-transport expertise requires methodological standardization and digital adaptation of research algorithms, enabling automation of the examination process, improved accuracy, and faster preparation of expert conclusions.
Prerequisites and preparation for the integration of AI into forensic railway transport examination
Батіг А. Передумови та підготовка до інтеграції AI в судову залізнично-транспортну експертизу / А. Батіг // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.] ; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф. ; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова ; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 316-318. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31202
Keywords: штучний інтелект; судова залізнично-транспортна експертиза; технічний стан рухомого складу; алгоритмізація; artificial intelligence; forensic railway-transport expertise; technical condition of rolling stock; algorithmization