Роль та завдання адміністративного ресурсу в політичному процесі - Пехник, А. В.; Pehnik, A. V. (Одеса : Фенікс, 2014)
Адміністративні ресурси — це приховані та явні владні механізми і можливості, за допомогою яких адміністративно - управлінський персонал реалізує поставлені перед ним політичні завдання. Адміністративні ресурси характеризуються формальною приналежністю до державної влади і здатністю владного впливу. Вони наділені високим потенціалом: мобілізаційними, інтелектуальними, фінансовими, матеріально-технічними та іншими можливостями. Владні повноваження і зумовлені цим переваги дозволяють розглядати адміністративні ресурси як частину політичних ресурсів і одночасно — як самостійні ресурси управлінського призначення. У політичній практиці адміністративні ресурси найчастіше використовуються для утримання влади, проведення відповідної директивної «лінії», але не для розвитку громадянської культури населення та створення рівних умов політичної участі.
Пехник А. В. Роль та завдання адміністративного ресурсу в політичному процесі / А. В. Пехник // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 164-166.
Keywords: адміністративний ресурс в політичному процесі; некоректна політична технологія; административный ресурс в политическом процессе; некоректная политическая технология; administrative resource in the political process; incorrect political technology