Правові та інституційні механізми забезпечення сталого розвитку України (Том 1) - (:unkn) unknown (Одеса : Юридична література, 2015)
Перший том матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції "Правові та інституційні механізми забезпечення сталого розвитку України" відображає результати філософських, політичних, соціологічних, загальнотеоретичних та історико-правових досліджень держави і права. Розглядаються актуальні проблеми міжнародного права, права Європейського Союзу і порівняльного правознавства, сучасного конституціоналізму, морської та митної політики держави. Приділено увагу питанням трудового, земельного, аграрного та екологічного права, права соціального забезпечення. Аналізуються проблеми застосування сучасних інформаційно-комунікаційних технологій у правовій сфері. Видання буде корисним для наукових працівників, викладачів, докторантів, аспірантів, студентів вищих юридичних навчальних закладів, а також юристів-практиків, які цікавляться особливостями правового розвитку сучасної України.
Том 1
Правові та інституційні механізми забезпечення сталого розвитку України : матеріали Міжнародної наук.-практ. конф. (Одеса, 15-16 трав. 2015 р.) : у 2 т. / відп. ред. М. В. Афанасьєва ; НУ "ОЮА", Півден. регіон. центр НАПрН України ; передм. С. В. Ківалова. - Одеса : Юрид. л-ра, 2015. - Т. 1. - 765 с.
Keywords: філософські основи права та держави; загальнотеоретичні дослідження права та держави; історія держави і права; політичні основи розвитку держави і права; соціологічні основи розвитку держави і права; сучасний конституціоналізм; міжнародне публічне право; право ЄС; порівняльне правознавство; морська політика; митна політика; експортний потенціал України; інноваційні засади розвитку України; економічна система України; трудове право; право соціального забезпечення; аграрне право; аграрное право; земельне право; екологічне право; правова лінгвістика; правовий переклад; юридичний дискурс; інформаційно-комунікаційні технології; философские основы права и государства; общетеоретические исследования права и государства; история государства и права; политические основы государства и права; социологические основы государства и права; современный конституционализм; международное публичное право; право ЕС; сравнительное правоведение; морская политика; таможенная политика; экспортный потенциал Украины; инновационные основы развития Украины; экономическая система Украины; трудовое право; право социального обеспечения; аграрное право; земельное право; экологическое право; правовая лингвистика; правовой перевод; юридический дискурс; информационно-коммуникационные технологии; history of law; philosophical grounds of law and state; general theoretical study of law and state; political foundations of the state and law; sociological foundations of the state and law; modern constitutionalism; Public International Law; EU law; comparative law; maritime policy; customs policy; Export potential of Ukraine; innovative principles of Ukraine; economic system of Ukraine; Labor Law; social security law; agricultural law; land law; environmental law; Legal Linguistics; Legal translation; legal discourse; Information and Communication Technologies