Особливості процесу сепаратизації в Україні - Вітман, Костянтин Миколайович; Витман, Константин Николаевич; Whitman, Konstantin N. (Одеса : Фенікс, 2014)
Досліджуються витоки, причини та особливості процесу сепаратизації в Україні. Аналізуються основні механізми протидії феномену на предмет ефективності, демократичності та можливих етнополітичних наслідків.

Исследуются истоки, причины и особенности процесса сепаратизации в Украине. Анализируются основные механизмы противодействия феномену на предмет эффективности, демократичности и возможных этнополитических последствий.

The background, reasons, main features of separatization process in Ukraine are studied. The main instruments of combating phenomenon are analyzed for the purpose of effectiveness, correspondence with democracy and possible ethnopolitical consequences.
Вітман К. М. Особливості процесу сепаратизації в Україні / К. М. Вітман // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукраїнський центр гендерних проблем. – Одеса : Фенікс, 2014. – Вип. 53. – С. 19-28.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; сепаратизація в Україні; сепаратизм; етнополітична дезінтеграція; етнополітичний конфлікт; Російська Федерація; сепаратизация в Украине; этнополитическая дезинтеграция; этнополитический конфликт; Российская Федерация; separatism in Ukraine; separatism; ethnopolitical disintegration; ethno-political conflict; Russian Federation