Молодь як суб’єкт політичного конфлікту - Завгородня, Юлія Володимирівна; Завгородня, Ю. В.; Завгородняя, Юлия Владимировна; Zavhorodnia, Yuliia V. (Одеса: Фенікс, 2017)
Питання аналізу та вирішення політичного конфлікту є актуальною проблемою, як в Україні, так і за її межами. Цей вид конфліктів набуває глобальних масштабів, а отже виникає потреба в досконалому вивченні такого протиборства. Для створення механізму швидкого реагування на такий вид конфліктів потрібно розуміти до чого прагнуть суб’єкти протиборства. Найбільшої уваги у сучасних суспільно-політичних процесах набуває молодь, як один із можливих суб’єктів протиборства. Діяльність цієї групи суб’єктів є дуже небезпечною та мало керованою. Дії молодих громадян можуть бути непередбачувані та спонтанні, не заплановані організаторами протидії. Органи влади часто недооцінюють молодих громадян, як малодосвідчених, чим ще більше загострюють конфлікт.

Вопросы анализа и разрешения политического конфликта является актуальной проблемой, как в Украине, так и за ее пределами. Этот вид конфликтов приобретает глобальные масштабы, а следовательно, возникает потребность в совершенном изучении такого противоборства. Для создания механизма быстрого реагирования на такой вид конфликтов нужно понимать к чему стремятся субъекты противоборства. Наибольшего внимания в современных общественно-политических процессах приобретает молодежь, как один из возможных субъектов противоборства. Деятельность этой группы субъектов является очень опасной и мало управляемой. Действия молодых граждан могут быть непредсказуемы и спонтанны, не запланированы организаторами противодействия. Органы власти часто недооценивают молодых граждан, как малоопытных, чем еще больше обостряют конфликт.

Questions of the analysis and permission of a political conflict is a current problem, both in Ukraine, and beyond her limits. This type of the conflicts assumes a global scale and consequently there is a need for perfect studying of such confrontation. For creation of the mechanism of quick response to such type of the conflicts it is necessary to understand what subjects of confrontation aspire to. The greatest attention in modern social and political processes gets youth as one of possible subjects of confrontation. Activity of this group of subjects is very dangerous and a little operated. Actions of young citizens can be unpredictable and spontaneous, aren’t planned by organizers of counteraction. Authorities often underestimate young citizens as they unexperienced, then aggravate the conflict even more.
Завгородня Ю. В. Молодь як суб’єкт політичного конфлікту / Ю. В. Завгородня // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 60. – С. 234-245.
Keywords: молоді громадяни; суб’єкт; суб’єкти політики; протиборство; конфлікти; молодые граждане; субъект; субъекты политики; противоборство; конфликты; young citizens; subject; policy actors; confrontation; conflicts; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE