Співвідношення покарання та інших заходів кримінально-правового характеру: сучасні підходи до розмежування - Павлова, Олександра Сергіївна; Павлова, О. С.; Pavlova, Oleksandra S. (Одеса : Фенікс, 2026)
Співвідношення покарання та інших заходів кримінально-правового впливу насамперед визначається їх функціональним призначенням, правовою природою та ступенем втручання у права особи. Покарання залишається основною формою кримінальної відповідальності, однак інші заходи становлять значну роль у забезпеченні превенції, відновленні та безпеці. У підсумку, ефективне розмежування цих інститутів є обов’язковою умовою забезпечення справедливості у кримінальному судочинстві.
Павлова О. С. Співвідношення покарання та інших заходів кримінально-правового характеру: сучасні підходи до розмежування . Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 452-453. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33281
Keywords: покарання; заходи кримінально-правового характеру; кримінальна відповідальність; спеціальна конфіскація; примусові заходи; принцип пропорційності; кримінальне право; Верховний Суд; Європейський суд з прав людини; права людини; кримінально-правовий вплив; punishment; measures of criminal law nature; criminal liability; special confiscation; coercive measures; principle of proportionality; criminal law; Supreme Court; European Court of Human Rights; human rights; criminal law impact