Митні режими переробки товарів в українському законодавстві: історія та сучасність - Прокопенко, В. В.; Prokopenko, V. V. (Одеса : Фенікс, 2014)
Є специфіка в митному оформленні щодо розглядуваних митних режимів. Так, мінімальна кількість митних оформлень в режимі переробки товарів на митній території України — два, а максимальна — чотири рази. Перше митне оформлення — при ввезенні товару на митну територію України з метою переробки. Друге митне оформлення — при реекспорті продуктів переробки за межі митної території України. Третє митне оформлення — в режимі експорту українських товарів, що повністю використані під час переробки іноземних товарів. Четверте митне оформлення — для проведення розрахунків з підприємством частиною продуктів переробки, які декларуються в режимі імпорту. Кількість митних оформлень в режимі переробки товарів за межами митної території — два.
Прокопенко В. В. Митні режими переробки товарів в українському законодавстві: історія та сучасність / В. В. Прокопенко // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 344-346.
Keywords: митні режими переробки товарів в українському законодавстві; Інструкція про порядок заповнення вантажної митної декларації; правове регламентування митних режимів; таможенные режимы переработки товаров в украинском законодательстве; Инструкция про порядок заполнения грузовой таможенной декларации; правовое регулирование таможенных режимов; customs regime of processing of goods in the Ukrainian legislation; Instruction about the procedure for filling the cargo customs declaration; legal regulation of customs regimes