Пристрій для дослідження периферійної мікроциркуляції кровотоку в щелепно-лицьовій ділянці : Патент України на корисну модель - Павлов, Сергій Володимирович; Барило, Олександр Семенович; Барило, О. С.; Тимофєєв, Олексій Олександрович; Шевчук, Ірина Володимирівна (Укрпатент, 2007)
Пристрій для дослідження периферійної мікроциркуляції кровотоку в щелепно-лицьовій ділянці містить два датчики, виконані на оптоелектронних елементах, два блоки обробки аналогових сигналів, що містять попередні підсилювачі, аналоговий мультиплексор, аналогово-цифровий перетворювач, блок керування, дисплей, інформаційний вихід. Виходи першого і другого оптоелектронних датчиків відповідно підключені до входів першого і другого блоків обробки аналогових сигналів, виходи яких підключені до входу аналогового мультиплексора. Вихід мультиплексора з'єднаний з входом аналогово-цифрового перетворювача, вихідна шина якого підключена до блока керування, вихід дисплея є інформаційним виходом пристрою. До пристрою введено блок зберігання еталонів, генератор, лічильник, блок прийняття рішень. При цьому адресний вхід аналогового мультиплексора з'єднаний вихідною шиною з лічильником, до якого під'єднаний генератор, вихід блока зберігання еталонів з'єднаний з блоком керування, вихід якого з'єднаний з блоком прийняття рішень.
Пат. України на корисну модель № 28725, МПК A61B 5/02. Пристрій для дослідження периферійної мікроциркуляції кровотоку в щелепно-лицьовій ділянці / С. В. Павлов, О. C. Барило, О. О. Тимофєєв, С. М. Марков, І. В. Шевчук ; заявник і патентовласник Вінниц. Нац. Техн. Ун-т. - № u200706843 ; заявл. 18.06.2007 ; опубл. 25.12.2007, Бюл. № 24. - 4 с.
Keywords: медична техніка; щелепно-лицьова ділянка; насичення крові киснем; периферійна мікроциркуляція кровотоку; дослідження мікроциркуляції кровотоку; A61B 5/02; Research Subject Categories::MEDICINE; патент