Поняття та ознаки науково-практичного коментаря як особливої форми вираження юридичної доктрини - Бичковський, Є. Л.; Бычковский, Е. Л.; Bychkovskyі, Ye. L. (Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2017)
Статтю присвячено дослідженню поняття та ознак науково-практичного коментаря як особливої форми вираження юридичної доктрини. Розкрито особливості співвідношення між науково-практичним коментарем та правовими актами. Встановлено соціальну роль науково-практичного коментаря та його вихідні характеристики.

Понятие и признаки научно-практического комментария как особой формы выражения юридической доктрины. Статья посвящена исследованию понятия и признаков научно-практического комментария как особой формы выражения юридической доктрины. Раскрыты особенности соотношения между научно-практическим комментарием и правовыми актами. Установлена социальная роль научно-практического комментария и его выходные характеристики.

Definition and signs of science-practical comment as a special form of legal doctrine. The article is devoted to the study of the concept and features of science-practical comment as a special form of expression of legal doctrine. The peculiarities of the relationship between the science-practical comment and legal acts are revealed. The social role of the science-practical comment and its initial characteristics are established.
Бичковський Є. Л. Поняття та ознаки науково-практичного коментаря як особливої форми вираження юридичної доктрини / Є. Л. Бичковський // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.]. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2017. – Вип. 79. – С. 3-10.
Keywords: сучасне право; джерела права; правовий акт; юридичний текст; юридична доктрина; науково-практичний коментар; современное право; источники права; правовой акт; юридический текст; юридическая доктрина; научно-практический комментарий; modern law; sources of law; legal act; legal text; legal doctrine; science-practical comment