Методологія та організація наукових досліджень : навчально-методичний посібник до програми підготовки здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності (262 «Правоохоронна діяльність») - Цуркан-Сайфуліна, Юлія Василівна; Цуркан-Сайфуліна, Ю. В. (Чернівці, 2025)
Навчально-методичний посібник підготовлений відповідно до програми навчальної дисципліни «Методологія та організація наукових досліджень» для здобувачів другого (магістерського) рівня спеціальності 262 «Правоохоронна діяльність». Посібник охоплює питання становлення науки як соціального інституту, методологічних засад наукового пізнання, логіки проведення наукових досліджень у сфері права, джерельної бази юридичної науки, організації наукової діяльності у закладах вищої освіти, академічної доброчесності та етики дослідника, а також застосування сучасних інформаційних технологій і наукометричних систем у підготовці правничих досліджень. Посібник розрахований на магістрів спеціальності «Правоохоронна діяльність», викладачів, науковців, здобувачів юридичної освіти, а також усіх, хто прагне опанувати сучасні підходи до методології та організації наукової роботи, підвищити рівень дослідницької культури й ефективно застосовувати результати наукових розвідок у практичній діяльності правоохоронних органів.
Цуркан-Сайфуліна Ю. В. Методологія та організація наукових досліджень : навч.-метод. посібник до програми підготовки здобув. вищої освіти другого (магістер.) рівня спец. (262 «Правоохоронна діяльність») / Цуркан-Сайфуліна Ю. В. - Чернівці, 2025. - 115 с. - Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/30776; https://doi.org/10.32837/11300.30776
Keywords: наукова діяльность у сфері права; структура та логіка юридичного дослідження; аналіз інформації; правил роботи з джерельною базою; принципи академічної доброчесності; етика дослідника; підготовка аналітичних документів