Криза сучасної системи міжнародної безпеки: основні проблеми - Харчук, Оксана Олександрівна (Одеса : Гельветика, 2020)
Досліджено основні аспекти національної та міжнародної безпеки в контексті захисту прав людини. Міжнародна безпека формується на основі національної безпеки окремих країн і народів, регіональної безпеки держав і регіонів світу, кенсолідується на рівні глобальної міжнародної безпеки.
Харчук О. О. Криза сучасної системи міжнародної безпеки: основні проблеми / О. О. Харчук // 75-а річниця ООН – сучасний стан та розвиток міжнародного права : збірник матеріалів Всеукр. наук. студент. конф. (м. Одеса, 30 листопада 2020 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; відп. вед. М. Р. Аракелян. - Одеса : Гельветика, 2020. – С. 285-288.
Keywords: міжнародна безпека; Рада Безпеки ООН; захист прав людини; Європейський Союз; національна безпека