Щодо державного контролю за взаємним страхуванням в умовах воєнного стану - Неділько, Сергій Миколайович; Неділько, С. М.; Nedilko, Serhii M. (Одеса : Фенікс, 2026)
Дослідження державного контролю за взаємним страхуванням є надзвичайно актуальним, оскільки в умовах воєнного стану традиційний страховий ринок часто виявляється занадто дорогим або ризиковим для певних нішевих груп (аграріїв, перевізників, малого бізнесу). Так, наприклад, товариства взаємного страхування (ТВЗ) як некомерційні організації, що діють на засадах самодопомоги, потребують особливого режиму нагляду, який би поєднував гнучкість управління з жорсткими гарантіями платоспроможності.
Неділько С. М. Щодо державного контролю за взаємним страхуванням в умовах воєнного стану. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 279-281. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33157
Keywords: державний контроль; страховий нагляд; взаємне страхування; товариства взаємного страхування; воєнний стан; діджиталізація; state control; insurance supervision; mutual insurance; mutual insurance companies; martial law; digitalization