Категорії «ціль» та «доцільність» в кримінальному праві України - Хлопчик, Оксана Василівна; Хлопчик, Оксана Васильевна; Khlopchyk, Oksana V. (My University, 2014)
Статтю присвячено дослідженню категорій «ціль» та «доцільність» у кримінальному праві. На підставі аналізу законодавства та наукової літератури запропоновано визначення поняття цілі кримінального права, а також встановлено взаємозв'язок між цілями та завданнями кримінального права. Розкрито зміст поняття доцільність кримінального права.

Статья посвящена исследованию категорий «цель» и «целесообразность» в уголовном праве. На основании анализа законодательства и научной литературы предложено определение понятия цели уголовного права, а также установлена взаимосвязь между целями и задачами уголовного права. Раскрыто содержание понятия целесообразности уголовного права.

The article is devoted to the research of categories "purpose" and "expediency" in criminal law. Based on the analysis of legislation and scientific literature suggested a definition of the purpose of criminal law and established the relationship between the purposes and objectives of criminal law. The article reveals the concept of expediency of criminal law.
Хлопчик О. В. Категорії «ціль» та «доцільність» в кримінальному праві України / О. В. Хлопчик // Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Серія: «Юриспруденція». - 2014. - №9-2. - С.91-94.
Keywords: ціль кримінального права; завдання кримінального права; засоби кримінального права; доцільність кримінального права; цель уголовного права; задачи уголовного права; средства уголовного права; целесообразность уголовного права; purpose of criminal law; objectives of criminal law; means of criminal law; expediency of criminal law