Функції фразеологізмів в англомовному політичному диспуті - Лященко, О. А.; Liashchenko, О. A. (Одеса : Гельветика, 2014)
У статті проаналізовано функції фразеологізмів у політичному дискурсі на тему «Демократія» на сторінках британського журналу «The Economist». Визначено бінарні семантичні пари фразеологічних одиниць, які виражають такі значення, як «розвиток/занепад», «піднесення/розчарування», «минуле/теперішнє/майбутнє», і допомагають підвищити експресивність та реалізувати різні аксіологічні аспекти політичного диспуту.
Лященко О. А. Функції фразеологізмів в англомовному політичному диспуті / О. А. Лященко // Одеський лінгвістичний вісник. – 2014. – Вип. 4. – С. 163-166.
Keywords: політичний диспут; фразеологізм; демократія; "The Economists"; политический диспут; фразеологизм; демократия; political dispute; phraseologism; democracy