Управління спадковим майном: українські та європейські реалії - Некіт, Катерина Георгіївна; Некит, Екатерина Георгиевна; Nekit, Kateryna H. (My University, 2016)
Стаття присвячена порівнянню підходів європейського та українського законодавців до правового регулювання відносин з управління спадковим майном з метою виявлення орієнтирів, які слід врахувати вітчизняному законодавцю на шляху до євроінтеграції. Вирішується питання співвідношення договору довірчого управління майном та договору управління спадщиною. Зроблено висновок про наявність європейських тенденцій до регулювання відносин з управління спадковим майном за допомогою інституту довірчої власності.

Статья посвящена сравнению подходов европейского и украинского законодателей к правовому регулированию отношений по управлению наследственным имуществом с целью выявления ориентиров, которые следует учесть отечественному законодателю на пути к евроинтеграции. Решается вопрос соотношения договора доверительного управления имуществом и договора управления наследством. Сделан вывод о наличии европейских тенденций к регулированию отношений по управлению наследственным имуществом с помощью института доверительной собственности.

The article is devoted to comparison of the European and Ukrainian approaches to legal regulation of the relations on management of hereditary property for the purpose of identification of reference points which should be considered to the domestic legislator on the way to European integration. The issue of a ratio of the trust agreement and contracts of management of inheritance is resolved. The conclusion is drawn on existence of the European tendencies to regulation of the relations on management of hereditary property with help of trust agreement.
Некіт К. Г. Управління спадковим майном: українські та європейські реалії / К. Г. Некіт // Часопис цивілістики. – 2016. – Вип. 20. – С. 157-161.
Keywords: довірче управління; траст; управління спадщиною; спадкове майно; управитель; доверительное управление; траст; управление наследством; наследственное имущество; управитель; management; trust; inheritance; hereditary property; manager