Образ матері в американському пісенному фольклорі: лінгвостилістичний та лінгвокультурний аспекти - Сташко, Г. І.; Сташко, Галина Іванівна; Stashko, Halyna; Stashko, H. I. (Одеса, 2016)
У статті розглянуто лінгвостилістичні засоби створення образу матері в американській фольклорній пісні та окреслено їх функції. Виокремлено засоби стилістичної фонетики, стилістичного синтаксису та стилістичної семасіології, які оптимально формують жіночі образи та відповідну почуттєву базу у слухача пісенного тексту. Проаналізовано лінгвокультурний аспект, а саме участь мелодії та вертикального контексту в додаткових акцентах реалізації образу матері.

The article describes the linguostylistic means of creating mother images in American folk songs. In this respect, the means of stylistic phonetics, stylistic syntax and stylistic semasiology that help optimally create the images of the mother are defined. Their functions are analyzed. The research results prove that these stylistic means when accompanied by music and enriched with important historical, social and cultural issues profoundly modify relevant spiritual stance of a song text listener.
Сташко Г. І. Образ матері в американському пісенному фольклорі: лінгвостилістичний та лінгвокультурний аспекти / Г. І. Сташко // Одеський лінгвістичний вісник. – 2016. – Вип. 7. – С. 105-109.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; пісенний фольклор; образ матері; американська культура; лінгвостилістичні засоби; лінгвокультурний аспект; song folklore; mother image; American culture; linguostylistic means; linguocultural aspect