Догма права у структурі правової реальності - Сидоренко, Олена Михайлівна; Сидоренко, Елена Михайловна; Sidorenko, Olena M. (My University, 2014)
У статті сформовано та представлено основні положення некласичної теорії догми права. В контексті цієї теорії догма права сприймається як структурний зріз правової реальності. Зроблено висновок, що догма права на рівні правової реальності має характеристики нормативності (позитивне право), ситуативності (правова ситуація) та релятивності (правові відносини).

В статье сформированы и представлены основные положения неклассической теории догмы права. В контексте этой теории догма права воспринимается как структурный срез правовой реальности. Сделан вывод о том, что догма права на уровне правовой реальности имеет характеристики нормативности (позитивное право), ситуативности (правовая ситуация) и релятивности (правовые отношения).

In this article performed and formed the basic statures of nonclasical of a dogma. The dogma of law is considered as a part of legal reality in this theory. A dogma of law has normativity characteristic (positive law) situationality (legal situation), comparative one (legal relations) as a component of legal reality.
Сидоренко О. М. Догма права у структурі правової реальності / О. М. Сидоренко // Науковий вісник Ужгородського Національного університету : зб. наук. пр. – Серія : Право. – Ужгород, 2014. – Вип. 24. – Том 1. – С. 100-104.
Keywords: догма права; правова реальність; правова ситуація; індивідуальна правосвідомість; правові відносини; правотворчість; позитивне право; джерела права; інтерпретаційна діяльність; правова активність; правовая реальность; правовая ситуация; индивидуальное правосознание; правовые отношения; правотворчество; позитивное право; источники права; интерпретационная деятельность; правовая активность; dogma of law; legal reality; legal situation; sence of justice; legal relations; law activity; positive law; individual sence of justict; interpritaion activity; the source of law