Про юридичну базу реалізації превенції: чи можна вважати конституцію законом про профілактику? - Батан, Юрій Дмитрович (My University, 2018)
Метою статті є виявлення доцільності регулювання питань профілактики правопорушень окремим актом законодавства. Враховано досвід вітчизняного законотворення та законотворення Білорусі, Казахстану, Киргизії, Росії, Словенії й Узбекистану. Зроблено кількісний контент-аналіз законів про профілактику, чинних у державах СНД.

Целью статьи является выявление целесообразности регулирования вопросов профилактики правонарушений отдельным актом законодательства. Учтен опыт отечественного законот ворчества и законот ворчества Беларуси, Казахстана, Киргизии, России, Словении и Узбекистана. Сделан количественный контент-анализ законов о профилактике, действующих в государствах СНГ.

This research is devoted to identify the necessity of regulating offenses prevention by a separate act of legislation. The article takes into account the experience o f domestic lawmaking and lawmaking in Belarus, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Russia, Slovenia and Uzbekistan. A quantitative content analysis of the prevention laws in the CIS countries has been made.
Батан Ю. Д. Про юридичну базу реалізації превенції: чи можна вважати конституцію законом про профілактику? / Ю. Д. Батан // Наукові записки Інституту законодавства Верховної Ради України. - 2018. - № 1. - С. 7-13.
Keywords: законодавство; превентивна мета (ціль, призначення); превенція; запобігання; попередження; профілактика правопорушень; законодательство; превентивная цель (назначение); превенция; предотвращение; предупреждение; профилактика правонарушений; legislation; preventive purpose (goal); prevention; preclusion of offenses; avoidance; precaution