Цифровізація публічного адміністрування як інструмент підвищення ефективності державного управління - Глиняний, Іван Володимирович; Глиняний, І. В.; Hlynianyi, Ivan V. (Одеса : Фенікс, 2026)
У сучасних умовах цифрової трансформації суспільства та держави цифровізація виступає одним із ключових напрямів модернізації державного управління, спрямованим на підвищення його ефективності, прозорості та доступності для громадян і суб’єктів господарювання. Актуальність дослідження зумовлена необхідністю адаптації діяльності органів публічної влади до нових технологічних реалій, зокрема через запровадження електронних сервісів, автоматизованих систем обробки даних та цифрових реєстрів. Такі інструменти дозволяють оптимізувати адміністративні процедури, скоротити часові та фінансові витрати, а також мінімізувати корупційні ризики.
Глиняний І. В. Цифровізація публічного адміністрування як інструмент підвищення ефективності державного управління. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.). Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 63-65. DOI: https://doi.org/10.32837/11300.32971
Keywords: цифровізація; публічне адміністрування; державне управління; інформаційні технології; електронні публічні послуги; адміністративні процедури; податкове адміністрування; digitalization; public administration; public governance; information technologies; electronic public services; administrative procedures; tax administration