Кримінальний аналіз як елемент сучасних криміналістичних методик - Самойленко, Олена Анатоліївна; Самойленко, О. А.; Samoilenko, Olena A. (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
У тезах доповіді досліджено сучасні напрями інтеграції кримінального аналізу в систему криміналістичного забезпечення розслідування кримінальних правопорушень в умовах цифрового суспільства та воєнного стану. Проаналізовано можливості застосування оперативного аналізу, OSINT–технологій, аналізу звʼязків і геопросторового моделювання для підвищення ефективності слідчої діяльності, швидкого прийняття тактичних рішень та виявлення прихованих закономірностей злочинної діяльності. These conference papers explore contemporary trends in integrating criminal analysis into the system of criminalistic support for investigating criminal offenses within the context of a digital society and martial law. The study analyzes the potential applications of operational analysis, OSINT (Open Source Intelligence) technologies, link analysis, and geospatial modeling to enhance the efficiency of investigative activities, facilitate rapid tactical decision–making, and identify hidden patterns of criminal activity.
Самойленко О. Кримінальний аналіз як елемент сучасних криміналістичних методик. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози : збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 496-498. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33576
Keywords: кримінальний аналіз; кримінальне правопорушення; криміналістична методика; цифрові сліди; алгоритм; criminal analysis; criminal offense; criminalistic methodology; digital traces; algorithm