Теоретичні основи організації адвокатури в Україні : принципи та система - Іваницький, Сергій Олександрович; Иваницкий, Сергей Александрович; Ivanytskyi, Serhii O. (Київ : Інтерсервіс, 2017)
У монографії розроблено теоретичну модель правового регулювання системи і принципів адвокатури України, сформульовано рекомендації щодо вдосконалення фундаментальних основ організації вітчизняної адвокатської корпорації. Книга розрахована на широку цільову аудиторію й буде цікава науковцям, викладачам і студентам ВНЗ юридичного профілю, адвокатам, суддям, прокурорам, а також усім правникам і пересічним громадянам, які проявляють інтерес до діяльності адвокатури.
монографія
ЗМІСТ...6 Перелік умовних скорочень...8 Вступ...10 РОЗДІЛ 1 ЗАГАЛЬНІ ПИТАННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ АДВОКАТУРИ В УКРАЇНІ ТА СВІТІ...14 1.1.Поняття і правова природа адвокатури...14 1.2. Ґенеза правових і доктринальних основ адвокатури...45 1.3. Мета адвокатури...108 1.4. Завдання адвокатури...146 1.5. Функції адвокатури...150 Висновки до Розділу 1...165 РОЗДІЛ 2 КОНЦЕПТУАЛЬНІ ОСНОВИ ПРИНЦИПІВ АДВОКАТУРИ...170 2.1 Поняття і ознаки принципів адвокатури …170 2.2 Співвідношення принципів адвокатури із іншими правовими категоріями…185 2.3 Система принципів адвокатури …190 2.4 Класифікація принципів адвокатури…211 2.5 Роль, функції і взаємодія принципів адвокатури…221 Висновки до Розділу 2 …225 РОЗДІЛ 3. ОСНОВОПОЛОЖНІ ПРИНЦИПИ АДВОКАТУРИ НА ШЛЯХУ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ УКРАЇНИ…228 3.1 Принцип незалежності …228 3.2 Принцип професійної компетентності…259 3.3 Принцип конфіденційності…287 3.4 Принцип уникнення конфлікту інтересів…312 Висновки до Розділу 3 …328 РОЗДІЛ 4. ПРИНЦИПИ ОРГАНІЗАЦІЇ АДВОКАТУРИ…332 4.1 Принцип територіальності …332 4.2 Принцип обумовленості судоустроєм…341 4.3 Принцип спеціалізації …348 4.4 Принцип корпоративного самоврядування …365 4.5 Принцип доступності …377 Висновки до Розділу 4 …398 РОЗДІЛ 5. ПРИНЦИПИ ДІЯЛЬНОСТІ АДВОКАТУРИ…404 5.1 Принцип ефективності…404 5.2 Принцип мультидисциплінарності …416 5.3 Принцип розумної винагороди …429 Висновки до Розділу 5 …453 РОЗДІЛ 6. СИСТЕМА АДВОКАТУРИ В УКРАЇНІ ТА СВІТІ…455 6.1 Адвокатура як об’єкт системного дослідження…455 6.2 Системи адвокатур Європи та світу: огляд і класифікація…471 6.3 Архітектоніка української системи адвокатури…481 Висновки до Розділу 6 …487 РОЗДІЛ 7. УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ АДВОКАТУРИ УКРАЇНИ…490 7.1 Підсистема організаційних форм адвокатської діяльності…490 7.1.1 Адвокат…490 7.1.2 Адвокатські об’єднання й бюро…501 7.2 Підсистема адвокатського самоврядування…522 7.2.1 Формування органів адвокатського самоврядування …522 7.2.2 Організація і функціонування адвокатського самоврядування…550 7.3 Громадські об’єднання адвокатів та їх місце в системі адвокатури України…575 7.3.1 Міжнародні громадські об’єднання адвокатів …575 7.3.2 Національні громадські об’єднання адвокатів …584 7.4 Зв’язки і відносини між елементами системи адвокатури…597 7.5 Шляхи удосконалення організаційного устрою адвокатури України…623 Висновки до Розділу 7… 640 ВИСНОВКИ …649 Список використаних джерел … 672 Додатки … 769
Іваницький С. О. Теоретичні основи організації адвокатури в Україні : принципи та система : монографія / С. О. Іваницький. - Київ : Інтерсервіс, 2017. - 800 с.
Keywords: адвокатура; адвокатура України; організація адвокатури; принципи адвокатури; принципи організації адвокатури; основи організації адвокатури; система адвокатури; адвокатура; адвокатура Украины; организация адвокатуры; принципы адвокатуры; принципы организации адвокатуры; основы организации адвокатуры; система адвокатуры; advocacy; advocacy of Ukraine; organisation of advocacy; principles of advocacy; principles of organisation of advocacy; bases of organisation of advocacy; system of advocacy