Заняття фізичною культурою і спортом при короткозорості - Мороз, І. В.; Павлов, Ю. В.; Кучеренко, Г В (Одеса: Фенікс, 2012)
У статті визначено що під час занять фізичною культурою з метою корекції та профілактики короткозорості необхідними є системність впливу фізичних вправ і послідовність їх застосування. Регулярність дій та тривале застосування фізичних вправ призводить до підвищення рівня фізичного розвитку дітей.
Мороз І. В., Павлов Ю. В., Кучеренко Г. В. Заняття фізичною культурою і спортом при короткозорості / І. В. Мороз, Ю. В. Павлов, Г. В. Кучеренко // Правове життя сучасної України: матер. Міжнар. наук. конф. проф.-викл. складу (Одеса, 20–21 квітня 2012 р.). Т. 2 / відп. за випуск д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін / Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2012. – С.458-460.
Keywords: короткозорість; фізичний розвиток; фізичні вправи; спорт; фізіометричний показник