Легітимізація політичних конфліктів в умовах демократії - Тимоць, Богдан Юрьевич; Тімоць, Богдан Юрійович; Thymocyte, Bohdan Y. (Одеса : Фенікс, 2014)
Статтю присвячено дослідженню процесу легітимізації політичних конфліктів в умовах демократії. Визначено сутність політичних конфліктів, основні механізми їх легітимізації в умовах демократичної політичної системи. Відзначено, що демократичний політичний режим характеризується суперечністю між необхідністю визнання конфліктів і прагненням до консенсусу.

Статья посвящена исследованию процесса легитимизации политических конфликтов в условиях демократии. Определена сущность политических конфликтов, основные механизмы их легитимизации в условиях демократической политической системы. Отмечено, что демократический политический режим характеризуется противоречием между необходимостью признания конфликтов и стремлением к консенсусу.

The article deals with the legitimization of political conflict sin a democracy. The essence of political conflict, the basic mechanisms of legitimization in a democratic political system. It is noted that democratic political regime is characterized by a contradiction between the need to recognize the conflict and the desire for consensus.
Тимоць Б. Ю. Легітимізація політичних конфліктів в умовах демократії / Б. Ю. Тимоць // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукраїнський центр гендерних проблем. – Одеса : Фенікс, 2014. – Вип. 53. – С. 184-190.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; легітимізація політичних конфліктів; демократія; політичний конфлікт; етнополітичні конфлікти; класові конфлікти; легитимация политических конфликтов; демократия; политический конфликт; этнополитические конфликты; legitimation of political conflicts; democracy; political conflict; ethno-political conflicts