Цифрові технології у сфері громадського здоровʼя: виклики кібербезпеки та захисту медичних даних - Шанигін, Антон Вікторович; Шанигін, А. В.; Shanyhin, Anton V.; Волошина, Владлена Костянтинівна; Волошина, В. К.; Voloshyna, Vladlena K.; Аль-Файюми, Халед; Аль-Файюми, Х.; Al-Faiyomi, Khaled (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
У тезах розглянуто сучасні виклики цифровізації системи громадського здоровʼя, повʼязані із кібербезпекою та захистом медичних даних. Проаналізовано ризики використання цифрових медичних систем і штучного інтелекту, а також правові механізми захисту персональної інформації. The theses examine current challenges of digitalization in the public health system related to cybersecurity and protection of medical data. The risks associated with digital medical systems and artificial intelligence, as well as legal mechanisms for personal data protection, are analyzed.
Шанигін А., Волошина В., Аль–Файюми Х. Цифрові технології у сфері громадського здоровʼя: виклики кібербезпеки та захисту медичних даних. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози: збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 221-224. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33556
Keywords: цифровізація; громадське здоровʼя; кібербезпека; медичні дані; штучний інтелект; digitalization; public health; cybersecurity; medical data; artificial intelligence