Кримінально-правові проблеми боротьби з розповсюдженням наркоманії - Козаченко, Олександр Олександрович; Козаченко, Александр Васильевич; Kozachenko, Oleksandr V. (Одеса : Юридична література, 2005)
У навчальному посібнику надано загальну характеристику міжнародного і національного законодавства, яке забезпечує боротьбу з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів. Проаналізовано міжнародні акти, які регулюють боротьбу з наркотизмом; національне законодавство, спрямоване на боротьбу з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів. Викладено поняття наркоманії, наркотизму, їх правове значення, надана характеристика предмета наркотизму. Крім того, розглянуто питання кваліфікації злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, надана їх класифікація по безпосередньому об’єкту.

В учебном пособии представлена ​​общая характеристика международного и национального законодательства, обеспечивающего борьбу с незаконным оборотом наркотических средств, психотропных веществ, их аналогов или прекурсоров. Проанализированы международные акты, регулирующие борьбу с наркотизмом; национальное законодательство, направленное на борьбу с незаконным оборотом наркотических средств, психотропных веществ, их аналогов или прекурсоров. Изложены понятия наркомании, наркотизма, их правовое значение, дана характеристика предмета наркотизма. Кроме того, рассмотрены вопросы квалификации преступлений, связанных с незаконным оборотом наркотических средств, психотропных веществ, их аналогов или прекурсоров, предоставленная их классификация по непосредственному объекту.
Козаченко О. В. Кримінально-правові проблеми боротьби з розповсюдженням наркоманії / О. В. Козаченко, Н. А. Мирошниченко. – Одеса : Юрид. л-ра, 2005. – 156 с.
Keywords: наркотизм; наркоманія; предмет наркотизму; незаконний обіг наркотичних засобів, їх аналогів або прекурсорів; незаконний обіг психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів; кваліфікація злочинів; наркотизм; наркомания; предмет наркотизма; незаконный оборот наркотических средств, их аналогов или прекурсоров; незаконный оборот психотропных веществ, их аналогов или прекурсоров; квалификация преступлений; drug addiction; an addiction; subject of narcotism; trafficking in narcotic drugs, their analogues and precursors; trafficking of psychotropic substances, their analogues and precursors; qualification of crimes