Деякі аспекти встановлення змісту уніфікованих норм міжнародних морських угод - Жорник, І. В.; Жорник, И. В.; Zhornik, I. V. (Одеса : Фенікс, 2012)
На думку автора статті численні конвенції з уніфікації морського приватного права та широка практика національного законодавства, що проводить у життя положення цих конвенцій, свідчать про те, що механізм приведення в дію міжнародних договорів, принаймні, договорів про уніфікацію права, є доволі складним та різноманітним. Різноманітність ця значною мірою визначається різними методами уніфікації права, що використовуються міжнародними договорами.
Жорник І. В. Деякі аспекти встановлення змісту уніфікованих норм міжнародних морських угод / І. В. Жорник // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 516-520.
Keywords: уніфіковані норми міжнародних морських угод; унифицированные нормы международных морских соглашений; uniform rules of international maritime agreements; міжнародне торговельне мореплавство; международное торговое мореплавание; міжнародне морське приватне право; международное морское частное право; international private law of the sea; international merchant shipping; метод прямої уніфікації; метод прямой унификации; method of direct unification