Антикоррупционная политика России: история, проблемы, перспективы - Лут, Сергей Сергеевич; Лут, Сергій Сергійович; Lut, Serhii S. (My University, 2009)
У статті розглядається історичний аспект розвитку антикорупційної політики від IX ст. та до наших часів. Викладаються актуальні питання та проблеми російського законодавства, щодо боротьби зі злочинами у службі та корупцією. Наводяться статистичні дані, які надають можливість оцінити латентність корупційних злочинів. Формуються окремі висновки, які можуть сприяти здійсненню більш ефективної антикорупційної політики.

В статье рассматривается исторический аспект развития антикоррупционной политики от IX в. и до наших дней. Излагаются актуальные вопросы и проблемы российского законодательства, по борьбе с преступлениями в службе и коррупцией. Приводятся статистические данные, которые предоставляют возможность оценить латентность коррупционных преступлений. Формируются отдельные выводы, которые могут способствовать осуществлению более эффективной антикоррупционной политики.

In the article are examined historical aspects of anticorruption policy starting from 9th century until nowadays. Expressed are also topical questions and Russian legislation problems which are directed to the fight with malfeasance and corruption. Referred are statistical facts which allow to estimate the corruption crime latence. Separate questions are formulated which may assist the anticorruption policy effectiveness.
Лут С. С. Антикоррупционная политика России: история, проблемы, перспективы / С. С. Лут // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 614-622.
Keywords: антикоррупционная политика России; коррупция в России; взяточничество; развитие законодательства о коррупции в России; антикорупційна політика Росії; корупція в Росії; хабарництво; розвиток законодавства про корупцію в Росії; Russian anti-corruption policy; сorruption in Russia; corrupt practices; the development of corruption in the Russian legislation