Антропоніми-номінації героя та антигероя в американському кінодискурсі - Котова, І. А.; Котова, Ірина Анверівна; Kotova, I. A. (Одеса, 2016)
У статті розглядаються онтологічні тенденції й мотиваційне підґрунтя формування антропонімів-номінацій героя та антигероя в американському кінодискурсі. Антропоніми класифіковано за когнітивним статусом мотиватора, його раціональністю/ірраціональністю та прецедентністю.

Kotova I. A. Anthroponyms naming heroes and antiheroes in American film discourse. – Article. The article analyzes ontological tendencies as well as motivation for forming anthroponyms naming heroes and antiheroes in American film discourse. Anthroponyms are classified according to the parameters of the cognitive status, rationality/irrationality, and precedent/non-precedent nature of the motivator.
Котова І. А. Антропоніми-номінації героя та антигероя в американському кінодискурсі / І. А. Котова // Одеський лінгвістичний вісник. – 2016. – Вип. 7. – С. 67-72.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; антигерой; антропонім; герой; кінодискурс; мотивація; номінація; anthroponym; antihero; film discourse; hero; motivation; naming