Децентралізація влади як механізм розвитку громад - Попова, Марія Федорівна (Одеса : Фенікс, 2015)
У статті розглядаються питання змін в системі влади у сучасних країнах, насамперед, з несталим соціально-економічним і політичним потенціалом, пов’язаних з необхідністю децентралізації владних відносин.

В статье рассматриваются вопросы изменения в системе власти в современных странах, прежде всего, с неустойчивым социально-экономическим и политическим потенциалом, связанных с необходимостью децентрализации властных отношений.

The article examines the changes in the system of state power in modern countries, especially with the unstable socio-economic and political potential, associated with the need for decentralization of power relations.
Попова М. Ф. Децентралізація влади як механізм розвитку громад / Попова М. Ф. // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 54. – С. 258-264.
Keywords: децентралізація влади; система влади; політичне управління; регіональна політика; влада; децентрализация власти; децентрализация власти; политическое управление; региональная политика; власть; decentralization of power; power system; political control; regional policy; power; decentralization of authority