Значення рішень Європейського суду з прав людини для розвитку кримінального права України - Балобанова, Дар’я Олександрівна; Балобанова, Дарья Александровна; Balobanova, Daria O. (Одеса : Фенікс, 2012)
Стаття присвячена розгляду питання щодо визнання Рішень Європейського суду з прав людини джерелом кримінального права України, враховуючи сучасні тенденції розвитку цієї галузі права.

Статья посвящена рассмотрению вопроса о признании Решений Европейского суда по правам человека источником уголовного права Украины, учитывая современные тенденции развития этой отрасли права.

The article is devoted to the question of recognition of the European Court of Human Rights decisions as the source of criminal law in Ukraine, given the current trends in this field of law.
Балобанова Д. О. Значення рішень Європейського суду з прав людини для розвитку кримінального права України / Д. О. Балобанова // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : зб. наук. cт. Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 15 вересня 2012 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 374-377.
Keywords: динаміка; кримінальне право; джерело права; судовий прецедент; Рішення Європейського суду з прав людини; динамика; уголовное право; источник права; судебный прецедент; решение Европейского суда по правам человека; the dynamic; criminal law; the source of law; a judicial precedent; the European Court of Human Rights decision