Математичне моделювання міцності тонкостінних елементів у системі оцінки ефективності та безпеки розвитку підприємства : монографія - Грібова, Вікторія Володимирівна; Hribova, Viktoriia V.; Грібова, В. В. (Одеса, 2026)
В монографії досліджується проблема оцінювання міцності та залишкового ресурсу тонкостінних елементів конструкцій, які широко застосовуються в енергетичному, машинобудівному, агропромисловому, транспортному та будівельному комплексах. Пошкодження таких елементів у вигляді тріщин, включень, корозійних дефектів та локальних деформацій призводить до суттєвого зниження експлуатаційної надійності обладнання, що, у свою чергу, безпосередньо впливає на економічні втрати підприємств, зростання аварійності та зниження конкурентоспроможності. У цих умовах особливої актуальності набуває розвиток математичного моделювання як інструменту інтеграції технічних і економічних аспектів управління підприємством.
Грібова В. В. Математичне моделювання міцності тонкостінних елементів у системі оцінки ефективності та безпеки розвитку підприємства : монографія. Одеса, 2026. 251 с. URL: https://hdl.handle.net/11300/33522
Keywords: ефективність розвитку підприємства; технічна безпека; виробничі системи; математичне моделювання; виробничі ризики; технічний стан обладнання; надійність конструкцій; залишковий ресурс; механіка руйнування; сталий розвиток; прогнозне обслуговування; конкурентоспроможність підприємства; enterprise development efficiency; technical safety; production systems; mathematical modeling; production risks; technical condition of equipment; structural reliability; residual life; fracture mechanics; sustainable development; predictive maintenance; enterprise competitiveness