Особливості забезпечення основних прав і свобод громадян України органами місцевого самоврядування - Магновський, Ігор Йосифович; Магновский, Игорь Иосифович; Mahnovskyi, Ihor Y. (Одеса : Гельветика, 2017)
У статті в конституційно-правовому аспекті висвітлено особливості забезпечення основних прав і свобод громадян України органами місцевого самоврядування з огляду сьогодення. Констатовано, що вдосконалення місцевого самоврядування на сучасному етапі та подальший його розвиток в Україні є важливою складовою частиною збалансованого вирішення як політичних питань, так і соціально-економічних завдань на її території, кінцевим результатом чого є ефективне забезпечення прав і свобод громадян на місцях.

Особенности обеспечения основных прав и свобод граждан Украины органами местного самоуправления. В статье в конституционно-правовом аспекте освещенû особенности обеспечения основных прав и свобод граждан Украины органами местного самоуправления с учетом настоящего времени. Констатировано, что совершенствование местного самоуправления на современном ýтапе и дальнейшее его развитие в Украине является важной составляющей сбалансированного решения как политических вопросов, так и социально-ýкономических задач на ее территории, конечным результатом чего является эффективное обеспечение прав и свобод граждан на местах.

Features of human rights and fundamental freedoms Ukraine provided by local authorities. In an article in the constitutional and legal aspects highlighted features of human rights and fundamental freedoms Ukraine provided by local authorities in view of the present. It says that the purpose of local government reform in Ukraine is to improve quality of life by creating conditions for sustainable development of local communities as independent and viable social communities whose members will be able to effectively protect their rights and interests through participation in solving local problems.
Магновський І. Й. Особливості забезпечення основних прав і свобод громадян України органами місцевого самоврядування / І. Й. Магновський // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 20 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2017. – C. 78-85.
Keywords: права і свободи громадян; місцеве самоврядування; децентралізація управління; територіальна громада; функції органів місцевого самоврядування; права и свободы граждан; местное самоуправление; децентрализация управления; территориальная громада; функции органов местного самоуправления; the rights and freedoms of citizens; local government; decentralization of management; local community functions of local government