Дослідження розвитку України на підставі індексу глобальної конкурентоспроможності - Шинкаренко, Л. В.; Окара, Д. В.; Чернишев, В. Г. (My University, 2018)
У статті проведено науковий аналіз дефініції «національна конкурентоспроможність», яка є порівняльною характеристикою соціально-економічного становища держави. На підставі дослідження місця України в рейтингу глобальної конкурентоспроможності зроблено висновок, що за основними економічними показниками Україна знаходиться на низькому рівні розвитку. Запропоновано механізми підвищення конкурентних переваг країни, головними з яких є здійснення внутрішніх реформ та трансформація векторів зовнішньоекономічної політики.
Окара Д. В. Дослідження розвитку України на підставі індексу глобальної конкурентоспроможності [Електронний ресурс] / Д. В. Окара, В. Г. Чернишев, Л. В. Шинкаренко // Глобальні та національні проблеми економіки. - 2018. - Вип. 22. - C. 84-90. http://global-national.in.ua/issue-22-2018.
Keywords: національна конкурентоспроможність; Індекс глобальної конкурентоспроможності; показники динаміки