Конкурентне право в ЄС та Україні : навчально-методичний посібник - Акіменко, Юлія Юріївна; Форманюк, Вікторія Васильївна; Харитонов, Роман Феликсович; Akimenko, Yuliia Yu.; Formaniuk, Viktoriia V.; Kharytonov, Roman F. (Одеса : Фенікс, 2023)
У навчально-методичному посібнику викладено основні аспекти конкурентного права ЄС, розкрито зміст тематики курсу, наведено робочу програму курсу, перелік контрольних питань до кожного із практичних занять, бібліографію. Навчальний посібник буде корисним для здобувачів вищої освіти, які навчаються за спеціальностями 081 «Право» та 293 «Міжнародне право».
Акіменко Ю. Ю. Конкурентне право в ЄС та Україні : навч.-метод. посібник / Ю. Ю. Акіменко, В. В. Форманюк, Р. Ф. Харитонов ; Нац. ун-т «Одес. юрид. академія». – Одеса : Фенікс, 2023. – 104 с. Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.27083
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; конкурентне право ЄС; джерела конкурентного права; суб’єкти конкурентного права; поняття «суб’єкта господарювання» в судовій практиці та законодавстві ЄС; концепція узгоджених дій у конкурентному праві ЄС; домінуюче становище; визначення терміну «злиття» та «поглинання» в Україні; конкурентне законодавство України; реформування конкурентного законодавства; право державних (публічних) закупівель України; асоціація Україна-ЄС; EU competition law, sources of competition law, subjects of competition law, the concept of "business entity" in judicial practice and EU legislation, the concept of concerted actions in EU competition law: dominant position, definition of the term "merger" and "takeover" in of Ukraine, competition legislation of Ukraine, reform of competition legislation, law of state (public) procurement of Ukraine, Ukraine-EU association