Правовий статус роботодавця за законодавством Французької Республіки - Горбаченко, Ерік Сергійович; Гораченко, Е. С.; Horbachenko, Erik S. (Одеса : Фенікс, 2026)
Правовий статус роботодавця у Франції було суттєво переглянуто протягом останніх років через прийняття стратегічних законодавчих актів. Головна їхня мета – забезпечення безпеки та прогнозованості трудових правовідносин для роботодавця. Правовий статус роботодавця у цій країні є зразком балансування між економічною ефективністю та високими соціальними стандартами. В умовах активної євроінтеграції України, досвід Франції може бути досить корисним у нормативному закріпленні правового статусу роботодавця.
Горбаченко Е. С. Правовий статус роботодавця за законодавством Французької Республіки. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.) : у 2-х т. / за заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 392-395. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33228
Keywords: роботодавець; правовий статус; правовий статус роботодавця; нормативне закріплення правового статусу роботодавця; трудове законодавство Франції; employer; legal status; legal status of the employer; regulatory consolidation of the legal status of the employer; French labor legislation