Примусове лікування від наркоманії: порівняльний аналіз - Пушкар, Г. М. (Одеса: Фенікс, 2012)
У статті дослідженні проаналізовані питання розвитку інституту примусового лікування від наркоманії, зроблена спроба дати визначення примусовому лікуванню як іншому кримінально-правовому заходу та його меті застосування. Надана характеристика позитивному досвіду зарубіжних країн у питанні застосування примусового лікування від наркоманії.
Пушкар Г. М. Примусове лікування від наркоманії: порівняльний аналіз / Г. М. Пушкар // Правове життя сучасної України: матер. Міжнар. наук. конф. проф.-викл. складу (Одеса, 20–21 квітня 2012 р.). Т. 2 / відп. за випуск д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін / Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2012. – С.270-272.
Keywords: наркоманія; примусове лікування; покарання; кримінально-правовий захід; неправомірна поведінка