Особистісні детермінанти опанувальної поведінки в різні періоди дорослості - Бушуєва, Тетяна Володимирівна (Одеса, 2022)
Стаття відображає палітру сучасних загальнопсихологічних,соціально-психологічних, та клініко-психологічних досліджень процесів опанування поведінки в різні періоди дорослості, механізмів та ресурсів подолання особистістю кризових життєвих ситуацій. Виявлені зв'язки особистісних особливостей які дозволяють розглядати певні особистісні характеристики в якості предикторів копінгів та визначити вікову динаміку особистісних детермінант копінгів у різні періоди дорослості.
Бушуєва Т. В. Особистісні детермінанти опанувальної поведінки в різні періоди дорослості / Т. В. Бушуєва // Особистість та суспільство в цифрову еру: психологічний вимір (до 25-річчя Національного університету "Одеська юридична академія" та 175-річчя Одеської школи права) : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 24 черв. 2022 р.) [Електронний ресурс] / Нац. ун-т «Одес. юрид. акад.», каф-ра психології. – Одеса: Національний університет «Одеська юридична академія», 2022. – С.38-42. – Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/18037
Keywords: опанувальна поведінка; період дорослості; опанування; копінг; особистість; копінг-стратегії