Громадський переклад у системі усного медичного перекладу - Поворознюк, Р. В.; Поворознюк, Роксолана Владиславівна; Povoroznyuk, R. V. (Одеса, 2015)
Статтю присвячено дослідженню громадського перекладу як різновиду усного медичного перекладу. Проаналізовано методологічне підґрунтя громадського перекладу, комунікативно-прагматичні параметри його теоретичної моделі та чинники, що впливають на адекватність відтворення інформації.

The article deals with community interpreting as an element of medical interpreting generic system. The paper analyzes methodological foundations of community interpreting, communicative and pragmatic parameters of its theoretical model and factors affecting the adequacy of rendering.
Поворознюк Р. В. Громадський переклад у системі усного медичного перекладу / Р. В. Поворознюк // Одеський лінгвістичний вісник. – 2015. – Вип. 6. – Т.2. – С. 66-71.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; медичний переклад; громадський переклад; комунікативна модель; методики відтворення інформації; координування комунікації; medical interpreting; community interpreting; communicative model; methods of rendition; communicative coordination