Релігійний чинник сучасних державотворчих процесів в Україні - Аркушина, Є. І. (Київ, 2019)
В статті розкрито роль церков в політичних процесах, зокрема в контексті державотворення. Розкрито, що державотворча позиція церков, конфесій, священнослужителів і вірних є наріжним каменем, що визначає роль релігійного чинника в політичних процесах України.
Аркушина Є. І. Релігійний чинник сучасних державотворчих процесів в Україні / Є. І. Аркушина // Трансформація політичних процесів у XXI столітті, IX Національний конвент: матеріали IX Національного конвенту Міжнародної асоціації студентів політичної науки (м. Київ, 23- 24 травня 2019 р.) / за загальною редакцією Конверського А. Є. та ін., Київ, 2019. – С. 29-34.
Keywords: держава; державне управління; церква; державотворчий процес; свобода совісті; суспільні інститути