Динаміка законотворчого процесу щодо оптимізації інституту кримінальних правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканності особи - Терентьєв, Віталій; Terentiev, Vitalii (Миколаїв : МІП НУ "ОЮА", 2021)
У статті проаналізовані зміни, які протягом декількох останніх років вносилися в статті, які визначають кримінальні правопорушення, що посягають на статеву свободу та статеву недоторканність особи. Автор доводить, що така динаміка законотворчого процесу обумовлена як об’єктивними, так і суб’єктивними чинниками. Зазначається, що внесені зміни в цілому повинні мати позитивний характер не тільки в процесі притягнення осіб, які вчинили «статеві» кримінальні правопорушення, але й у попередженні та профілактиці кримінальних правопорушень даного виду.

The article analyzes the changes that have been made in the last few years in criminal offenses that infringe on sexual freedom and sexual integrity of the person. The author argues that such dynamics of the legislative process is due to both objective and subjective factors. It is noted that the amendments as a whole should be positive not only in the process of attracting persons who have committed "sexual" criminal offenses, but also in the prevention and prevention of criminal offenses of this type.
Терентьєв В. Динаміка законотворчого процесу щодо оптимізації інституту кримінальних правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканності особи / В. Терентьєв // Новітні кримінально-правові дослідження – 2021 : Альманах наукових праць / за ред. проф. Є. Л. Стрельцова, проф. О. В. Козаченка, PhD О. М. Мусиченко. – Миколаїв : МІП НУ "ОЮА", 2021. – C. 236-240.
Keywords: динаміка законотворчого процесу; «статеві» правопорушення; статева свобода; статева недоторканність; зґвалтування; dynamics of the legislative process; "sexual" offenses; sexual freedom; sexual integrity; rape; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE