Конфліктологічна експертиза конституційного законодавства - Езеров, А. А.; Ezerov, A. A. (Одеса : Юрид. л-ра, 2009)
Конфліктологічна експертиза конституційного законодавства є одним з методологічних інструментів дослідження якості конституційно-правових норм і практики їх реалізації з точки зору конституційної конфліктності. Інститут конфліктологічної експертизи є складною та багатоапектною категорією, яка не знайшла однозначного тлумачення в юридичній та конфліктологічній літературі. До змісту конфліктологічної експертизи актів конституційного законодавства вхо- дить комплекс заходів щодо виявлення конфліктогенних норм права, тобто норм, здатних встановлювати такі взаємовідносини між суб'єктами конституційного права, які підвищують ймовірність їх вступу у конфронтаційну взаємодію.
Езеров А. А. Конфліктологічна експертиза конституційного законодавства / А. А. Езеров // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Ю. М. Оборотов (заст. голов. ред.), Ю .П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2009. – Вип. 50. - С. 375-385.
Keywords: конституційне законодавство; конфліктологічна експертиза; правова експертиза; конституційний конфлікт; конституційна конфліктність; конфліктогенність норм права; правові колізії; ефективність норм конституційного права; конституционное законодательство; конфликтологическая экспертиза; правовая экспертиза; конституционный конфликт; конституционная конфликтность; конфликтологичность норм права; правовые коллизии; эфективность норм конституционного права; constitutional legislation; conflictological examination; legal examination; constitutional conflict; constitutional conflictology; conflictogenocy of legal norms; legal collisions; efficiency of constitutional law norms