Економічна безпека : навч.-метод. посіб. для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищої освіти - Кібік, Ольга; Корнілова, Олеся; Кузнецова, Людмила (Одеса : Фенікс, 2025)
Визначено складові системи забезпечення економічної безпеки держави. Надано характеристику методів, принципів і технологічних прийомів забезпечення необхідного рівня економічної безпеки країни в цілому та окремих економічних суб’єктів. Визначено інституціональні умови забезпечення економічної безпеки. Особливу увагу приділено питанням забезпечення економічної безпеки у фінансовій і зовнішньоекономічній діяльності. Розглянуто сутність інвестиційно-інноваційної безпеки країни. Виконано аналіз причин і наслідків тінізації економіки, визначено напрями детінізації фінансових потоків, земельних відносин та легалізації ринку праці в Україні. Визначено основні проблеми забезпечення соціальної безпеки як складової економічної безпеки. Практикум призначений для здобувачів вищої освіти з правової та економічних спеціальностей. Буде корисним для спеціалістів у сфері економічної та юридичної практики.
Економічна безпека : навч.-метод. посіб. для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищої освіти [Електронне видання] / О. Кібік, О. Корнілова, Л. Кузнецова ; Нац. ун-т «Одеська юрид. академія». – Одеса : Фенікс, 2025. – 60 с. – Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.30432
Keywords: економічна безпека; інститути забезпечення економічної безпеки; макроекономічна безпека; фінансова безпека; зовнішньоекономічна безпека; інвестиційно-інноваційна безпека; економічна злочинність; детінізація економіки; безпека підприємницької діяльності; соціальна безпека