Адвокатура Одеси та Одеської області: історичні нариси : монографія - Бронз, Й. Л.; Бакаянова, Н. М.; Рудницька, Н. А.; Храпенко, О. О.; Свида, О. Г.; Селезньов, В. А.; Ковальчук, І. С.; Тіпрова, О. М .; Нестерчук, Л. П.; Деменчук, М. О.; Хижняк, Є. С.; Кісліцина, І. О.; et al. (Одеса : Фенікс, 2020)
Монографія присвячена історії адвокатури Одеси та Одеської області, від виникнення міста Одеси до наших днів. Досліджуються історичні документи, матеріали Державного архіву Одеської області, Одеської обласної колегії адвокатів, Ради адвокатів Одеської області, Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії Одеської області, наукові та інш і джерела про стан і розвиток одеської адвокатури; розміщено біографічні дані та фотографії відомих правників, присяжних повірених, адвокатів радянської доби, які здійснювали адвокатську діяльність в Одесі, сучасних одеських адвокатів; показано основні напрямки діяльності органів адвокатського самоврядування в Одеській області, участь одеських адвокатів у розробленні законодавства про адвокатуру та адвокатську діяльність, у розвитку наукових знань про адвокатуру. Для науковців, викладачів, аспірантів, студентів вищих юридичних навчальних закладів, адвокатів і всіх, хто цікавиться історією Одеси, питаннями організації та діяльності адвокатури.
Адвокатура Одеси та Одеської області: історичні нариси : монографія / Й. Л. Бронз, H. М. Бакаянова та ін.; за ред. H. М. Бакаянової ; Національний університет «Одеська юридична академія» ; Національна асоціація адвокатів України, Рада адвокатів Одеської області. - Одеса : Фенікс, 2020. - 744 с. Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.20101
Keywords: історії адвокатури Одеси та Одеської області; Одеська рада присяжних повірених; історія судочинства; видатні діячі одеської присяжної адвокатури; історія інститута адвокатури; Одеська колегія захисників; історія Одеської обласної колегії адвокатів; адвокатська діяльність; Рада адвокатів Одеської області; кваліфікаційно-дисциплінарна комісія Одеської області; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE