Оптимізація процесів інформаційних технологій при атаках фішингу із застосуванням нечіткої логіки - Головатюк, К. В.; Григорʼєва, Т. І. (Одеса : Міжнародний університет ; НУ "ОЮА", 2025)
В роботі проведено аналіз основних каналів поширення фішингових атак та визначені ключові фактори, що впливають на рівень ризику. Запропоновано використання нечіткої логіки для оптимізації процесів виявлення, аналізу та протидії фішинговим атакам (email-phishing, smishing, vishing). Проведено дослідження статистичних даних про успішність різних каналів атак. Запропонована модель із застосуванням нечіткої логіки, яка дозволяє оцінити ризик загрози та адаптувати реакцію систем кібербезпеки відповідно до ступеня ризику.
Головатюк К. В. Оптимізація процесів інформаційних технологій при атаках фішингу із застосуванням нечіткої логіки / К. В. Головатюк, Т. І. Григорʼєва // Передові технології в інформаційно-комунікаційній інженерії (ATICE'2025) : зб. матеріалів міжнар. конф (зимовий форум) / відп. ред. І. М. Соловська, Д. М. Розенвассер. – Одеса : Міжнародний університет, 2025. – С. 60-63. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31338
Keywords: фішингові атаки; email-phishing; smishing; vishing; кіберзагрози сучасності