Внутрішні конфлікти в політичному просторі сучасної України - Короход, Я. Д.; Korohod, Yu. D. (Одеса : Фенікс, 2014)
Основні види політичних конфліктів в Україні: — між гілками влади, зокрема у процесі становлення інституту президентства; — внутрішньопарламентський; — між політичними лідерами; — між партіями; — усередині державно-адміністративного апарату. Результати дослідження вказують на те, що політичне конфліктне поле в Україні не знівелює, поки ініціатива не почне виходити від влади. Політологи попереджають, що політичні конфлікти в Україні повинні бути обмежені не лише за інтенсивністю, але й за своєю тривалістю. Інакше механізми державного управління деформуються до такої міри, що не зможуть підтримувати баланс суспільних інтересів. Існує небезпека, що наслідком конфлікту може стати нова революція, яка призведе до зміни не лише форми правління та системи цінностей, але й до втрати державності. На те, що політичний конфлікт затяжний і обумовлені ним кризи наближають Україну до зони риску. Такі перспективи мають сприяти веденню адекватної політики керівниками держави та консолідації українського народу перед можливими загрозами та труднощами.
Короход Я. Д. Внутрішні конфлікти в політичному просторі сучасної України / Я. Д. Короход // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 202-204.
Keywords: внутрішні конфлікти; політичні конфлікти; конфліктологія; внутренние конфликты; политические конфликты; конфликтология; internal conflicts; political conflicts; Conflict