Захист працівників у випадку неплатоспроможності роботодавця або зміни власника підприємства за законодавством Європейського Союзу - Дарморіс, Оксана Маркіяновна (My University, 2009)
В данной статье автор исследует основные аспекты обеспечения прав работников в случае неплатежеспособности или смены собственника предприятия в европейском трудовом праве. Охране занятости и обеспечению права на труд служат принятые в ЕС правовые акты, которые регулируют статус работников при банкротстве предприятия, а также при смене собственника предприятия.
Дарморіс О. М. Захист працівників у випадку неплатоспроможності роботодавця або зміни власника підприємства за законодавством Європейського Союзу / О. М. Дарморіс // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (керівник авт. кол.), Л. І. Кормич (ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; ОНЮА, Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса, 2009. – Вип. 36. – С. 161-167.
Keywords: захист працівників; неплатоспроможність роботодавця; зміна власника підприємства; Європейський Союз; забезпечення прав працівників; трудове право; защита работников; неплатежеспособность работодателя; смена собственника предприятия; Европейский Союз; обеспечение прав работников; трудовое право; protection of workers; insolvency of the employer; change of ownership of the enterprise; European Union; ensuring the rights of workers; labor law