Європеїзація внутрішньої та зовнішньої політики Греції в контексті європейського інтеграційного процесу - Дворніченко, Дарина Юріївна; Дворниченко, Дарья Юрьевна; Dvomichenko, Darina Yu. (My University, 2013)
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата політичних наук за спеціальністю 23.00.04 - політичні проблеми міжнародних систем та глобального розвитку. - Національний університет «Одеська юридична академія» - Одеса, 2013. Дисертаційна робота присвячена аналізу особливостей процесу європеїзаціївнутрішньоїта зовнішньої політики Греції в контексті європейської інтеграції. Проаналізовано категоріально-понятійний апарат трансформаційних процесів в умовах європейської інтеграції, сформульовано власні дефініції з урахуванням особливостей предмета дослідження. Досліджено вплив європейської інтеграції на економічну та інституціонально-правову системи Греції, визначено найбільш проблемні питання, які зберігаються між Грецією та ЄЄ. Проаналізовано еволюцію зовнішньополітичних пріоритетів Греції, досліджено підходи грецького керівництва щодо формулювання єдиної зовнішньополітичної лінії ЄЄ та реалізації спільної зовнішньої політики. Окреслено можливості для України у використанні євроінтеграційного досвіду Греції.

Диссертация на соискание ученой степени кандидата политических наук по специальности 23.00.04 - политические проблемы международных систем и глобального развития. - Национальный университет «Одесская юридическая академия». - Одесса, 2013. Диссертационная работа посвящена анализу особенностей процесса европеизации внутренней и внешней политики Греции в контексте европейской интеграции. Проанализирован категориально-понятийный аппарат трансформационных процессов в условиях европейской интеграции, сформулированы собственные дефиниции с учетом особенностей предмета исследования. Исследовано влияние европейской интеграции на экономическую и институционально-правовую системы Греции, определены наиболее проблемные вопросы, которые сохраняются в отношениях между Грецией и ЕС. Проанализирована эволюция внешнеполитических приоритетов Греции, исследованы подходы греческого руководства по формулированию единой внешнеполитической линии ЕС и реализации общей внешней политики. Определены возможности для Украины в использовании евроинтеграционного опыта Греции.

Thesis for the Candidate Degree in political sciences, 23.00.04 - Political Problems of International Systems and Global Development. -National University "Odessa Law Academy». - Odessa, 2013. The thesis is concerned with the analysis of the Europeanization process of Greek domestic and foreign policy in the context of European integration. The analysis of categories and concepts of transformation processes in the context of European integration is conducted and author's own definitions are presented. The influence of European integration on economic and institutional and legal system of Greece is examined, the most problematic issues that remain between Greece and the EU are identified. The author analyses the evolution of Greek foreign policy priorities and focuses on the approaches of formulating a common EU foreign policy line. The opportunities for Ukraine to use Greece's integration experience are also presented.
Дворніченко Д. Ю. Європеїзація внутрішньої та зовнішньої політики Греції в контексті європейського інтеграційного процесу : автореф. дис. ... канд. політ. наук : 23.00.04 / Д. Ю. Дворніченко; кер. роботи І. М. Коваль; Нац. ун.-т "Одеська юридична академія". – Одеса, 2013. – 18 с.
Keywords: європейська інтеграція; європеїзація; Європейський Союз; внутрішня політика; зовнішня політика; европейская интеграция; европеизация; Европейский Союз; внутренняя политика; внешняя политика; European integration; Europeanization; European Union; domestic policy; foreign policy