Комп’ютерні мережі : навчальний посібник - Задерейко, О. В.; Задерейко, А. В.; Логінова, Н. І.; Логинова, Н. И.; Толокнов, А. А. (Одеса, 2022)
Навчальний посібник містить основи теорії і побудови сучасних комп’ютерних мереж. Розглянуто структуру каналів зв’язку, передавання сигналів, властивості ліній зв’язку різної фізичної природи, технології обміну інформацією, протоколи фізичного, канального, мережевого, транспортного і прикладного рівнів, алгоритми маршрутизації та їх властивості. Розглянуто питання сумісності мереж, що працюють на різних платформах і протоколах. Наведено базові технології комунікації і протоколи, що застосовуються в локальних, регіональних і глобальних мережах.

The textbook contains the basics of the theory and construction of modern computer networks. The structure of communication channels, signal transmission, properties of communication lines of various physical nature, information exchange technologies, protocols of physical, channel, network, transport and application levels, routing algorithms and their properties are considered. The issues of compatibility of networks operating on different platforms and in different protocols are considered. The basic communication technologies and protocols used in local, regional and global networks are presented.
Задерейко О. В. Комп’ютерні мережі [Електронний ресурс] : навчальний посібник / О. В. Задерейко, Н. І. Логінова, А. А. Толокнов. – Одеса, 2022. – 249 с. – Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/19423. – Назва з титул. екрана.
Keywords: навчальний посібник; комп’ютерні мережі; комунікаційна структура комп’ютерних мереж; технологія бездротових мереж; організація маршрутизації в комп’ютерних мережах; безпека комп’ютерних мереж; галузь знань 12 «Інформаційні технології»; учебное пособие; компьютерные сети; коммуникационная структура компьютерных сетей; технология беспроводных сетей; организация маршрутизация в компьютерных сетях; безопасность компьютерных сетей; textbook; Computer Networks; communication structure of computer networks; wireless network technology; organization of routing in computer networks; security of computer networks